3 gode råd til indretning af stuen

Stue

Indretning af stuen er ikke noget, de fleste går og bekymre sig med her i landet, men det er nu stadig noget, der kan have stor betydning for, hvordan vi oplever hverdagen. Stuen er det sted, de fleste danskere opholder sig, når de kommer hjem fra arbejde, så det er vigtigt, at man føler sig hjemme og kan slappe af. Der er lige netop indretningen, der er med til at skabe den rigtige atmosfære, så læs med her, hvor vi giver tre gode råd til, hvor du kan indrette din stue.

Du skal først og fremmest have styr på belysningen. Det er en ting, som de fleste danskere har det med at undervurdere, men god belysning er altafgørende for den stemning, der bliver skabt i ikke bare stuen, men alt fra kontorer og gange til børneværelser og soveværelser. Her kan du med fordel købe en designerlampe som for eksempel louis poulsen eller le klint, der begge er kendte i flere dele af verden for deres innovative designs, som skaber den bedste belysning. De fleste danskere køber bare de billigste lamper, der ser nogenlunde ud, men hvis du vil have god belysning, så er det altså sjældent en god ide.

Noget andet er, at der skal være rigeligt med gulvplads, der ikke er besat af stole eller borde, sofaer eller andre møbler. Som tommelfingerregel kan du gå efter, at i hvert fald to ud af tre kvadratmeter er tomme. Det lyder måske som meget og hvis du ser på, hvordan de fleste danskere har indrettet deres stue, så er det jo nærmest modsat af vores tommelfingerregel – to ud af tre kvadratmeter er fulde af møbler og så videre. Det har altså bare stor betydning for, om stuen virker indelukket eller ej, så selv hvis du er en smule skeptisk nu, så synes vi, at du skal give det et forsøg. Vi foreslår jo trods alt at flytte nogle ting ud af stuen, så det er såmænd bare en smule motion i en times tid, der skal til for at gøre stuen klar.

Til sidst bør du sørge for, at der er masser af pynt på væggene – men heller ikke her, skal det være for meget. Modsat gulvet har mange det dog med at pynte for lidt på væggene, så stuen får en nærmest klinisk atmosfære, som bestemt ikke hænger sammen med den danske hygge. Den nemmeste, billigste og ifølge mange bedste måde at pynte væggene på er ved at købe plakater til stuen. Det er nemt, fordi de bare skal klistres op på væggen og altid kan flyttes uden problemer. Det er billigt, fordi plakater ikke koster alverden, uanset hvor god kvaliteten er. Og så er det en god måde at pynte på, fordi det er meget personligt, hvis du altså vælger de rigtige designs til plakaterne.